Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A Hercegprímás Vétója
  2009-01-18 11:13:04, vasárnap
 
  A Hercegprímás Vétója

MAI ÁLLAPOTAINK IGAZI GYÖKEREI
Hiteles dokumentumok tükrében.

Cleveland, Ohioban három nagy magyar katolikus templom van. A tempolomokat a katolikus, clevelandi püspök, a magyarság határozott tiltakozása ellenére be akarja zárni és a magyarok által emelt magyar templomokat el akarja az egyház a magyaroktól venni. A világiak hevesen tiltakoznak, a templomok magyar papjainak pedig az egyház a tiltakozásban való résztvételt "megtiltotta".

A magyar ellenesség tehát napjainkban nemcsak a közép- európai, benesi-gyurcsányi szovjet zónában folyik, tehetségtelen, önjelölt és hazaáruló "magyar" politikusok segítségével. Az árulók és júdások nélkül, akiket az idegenek közülünk szednek össze, ezt velünk, magyarokkal az idegenek, nem tehetnék.

2OO9. jan. 13.-án Clevelandban, a Szent Imre katolikus templom egyik kiskönyvtárában akadtam Kovách Aladár, Archivum Hungaricum, A Mindszenty Per Árnyékában c., 16O oldalas kiadványára, amelyet a szerzö Insbruckban szerkesztett és adott ki, 1949-ben. Külföldre csempészett Dokumentumok, Pásztorlevelek, Rendöri utasítások, jegyzetek közreadásával. A kiadványban találhatók azok a dokumentumok is, amelyek rávilágítanak arra, hogy hogyan keletkeztek a jelenlegi és Mindszenty József Hercegprímás által idejében megvétózott, tehát ma jogtalanul létezö, anyaországi halálrendszer igazi "közjogi" alapjai.

A Hercegprímás a Koronatanács tagja, és mivel annak tagjai 1945-ben külföldön tartózkodtak, a Hercegprímás az államfö. Bölcs öseink törvényei szerint, hogy Magyarország sose maradjon bölcs vezetés nélkül.

A Hercegprímás kezdeti üzeneteiben bírálta a pártoskodást, a társadalom atomizálását. Alapozást végez a tömegek védelmére, megtartására, és feszült figyelemmel kiséri a bolseviki terv hadmozdulatait a politikai életben. Világosan látja, hogy ami végigszánt a magyar romokon, az nem forradalom.

A megtört Magyarországgal az orosz hatalom "forradalmat" játszat. A megbénított nép felett a népszuverenitás elvét lobogtatja, hogy ezalatt az ezeréves állam közjogi alapjait szétverhesse.
Az elv: Mindent szétverni, ami Magyarország kohéziós ereje lehet. A történelmi tudat megsemmisítése a legföbb feladatok közé tartozik.

A HERCEGPRÍMÁS - a történelmi Magyarország utolsó pillére - SEMMIT SEM AD FEL az ezeréves TÖRTÉNELMI ÖRÖKSÉGBÖL és a Történelmi Alkotmányból. Egyedül is, MEGINGATHATATLANUL megtartja az ezeréves államgondolat tartóelemeit.

A hatalom valóságos kézbentartója a moszkvai csoport (Rákosi, Révai, Gerö a hídverö, Vas) mi mást is tüzne napirendre, 1945 végén, mint a protogyurcsányi, "köztársaság" bevezetését. November végén Tildy, akit Sztálin parancsára Vorosilov mindenható szovjet katonai helytartó ültet a kormány élére, több más, a szovjeteknek megfelelő személlyel együtt, még nem adja fel a királyság fenntartásának gondolatát. A Kisgazdapárt emigrációban élö vezetöjét, Eckhardt Tibort Sztálin parancsára nem engedik be az országba. Hatheti alattomos csend következik. 1945 szilveszterén a Hercegprímás a következö átiratot intézi Tildyhez:

Miniszterelnök Úr!

Hivatalosan ugyan nem kaptam erröl eddig tájékoztatást, de mert a hír komoly helyen is erösen tartja magát, kénytelen vagyok rá kitérni és amennyiben való alapja lenne, a terv ellen súlyos okokból óvást emelnék.
Úgy értesülök, hogy a nemzetgyülés a közel jövöben napirendre szándékozik tüzni az alkotmányreformokat, köztük a köztársaság behozatalát, az ezeréves magyar királyság megszüntetésének tervét. Ha ez a hír megfelel a valóságnak, ha nem is kaptam erröl hivatalos tájékoztatást, a magyar prímások több, mint 9OO éven át állandóan gyakorolt közjogi tisztéböl folyóan óvást emelek eme tervek ellen.

Mindszenty József s.k.
hercegprímás, esztergomi érsek
1945. december hó 31-én

A Hercegprímás az átiratot a mellékelt kevél kiséretében megküldi Varga Bélának

VARGA BÉLÁNAK, A NEMZETI FÖTANÁCS TAGJA.

"Megküldöm csatoltan Nemzeti Fötanácsi Úrnak a Miniszterelnök Úrhoz a hír szerint tervezett alkotmányreformok kapcsán intézett átiratomat".

Bizalmas.

Nagyságos és Mélyen Tisztelt Kanonok Úr, Nemzetgyülési Képviselö Úr!

Nagyságod ismételten irányítást kért tölem, minö álláspontot foglaljon el az idöszerü kérdésekben. Elérkezettnek látom az idöt, hogy a jelentös fordulónál tájékoztatást adjak. Nagyságod sohasem kötelezte el magát a köztársaságnak, ellenben a király öfelségétöl fogadott el megbízatást. Ehhez képest Nagyságod csak a király oldalán állhat és pedig a dolog természete szerint nyílt kiállással, a másik gondolat idöszerüségének hirdetésével és az ezt valló tábor határozott támogatásával.
Különben november 16-án ezt az álláspontot foglalta el elöttem a Nagyságoddal nálam megjelent miniszterelnök úr is.
Az a gondolat, amely uralomra tör, szemben áll az ezeréves magyar alkotmánnyal, még tovább sorvasztja önállóságunkat.
M.J.

És a legrövidebb idön belül megy a válasz Varga Béla levelére:

"Nagyságos és Fötisztelendö Kanonok Úr, Képviselö Úr!

Január 2-i levelére a következöket jegyzem meg: Az államforma kérdésében komoly fellépés kellett volna. Ezt nem láttam sehol. Nemcsak kezdeményezést nem mutattak fela leghivatottabbak, de még a világiak kezdeményezésének a támogatását sem látom. A közéletben az elvekért való komoly kiállás szükséges, nem a mentegetödzés. Eddig azt hallottam Nagyságodtól, hogy viszi a pártot. Most azt látom, hogy a párt magával ragadja a papságot is".

Pásztorlevél, Esztergom, 1945.október 18.-án: "Az ember értékéröl, a lelkiismereti szabadságról, az újabb terror jelentkezéséröl. Ellenállni!...Az igazi demokrácia alappillére, hogy sértetlen természetjogi elveket ismer el, melyekhez soha semmiféle emberi hatalomnak eröszakkal nyulnia nem szabad...Az igazi demokrácia a lelkiismereti szabadságot, a szülök jogait, a munkásnak szabad egéniséggé kialakulását, a munka rabszolgaságának megtörését írja zászlajára...A földosztásnál pártpolitika érvényesült és katonáink is kimaradtak a földosztásból...Mindenfelé azt látjuk tehát, hogy az alapvetö jogokat vetik meg s a társadalom leghatalmasabb pilléreit, az erkölcsiséget és az igazságosságot semmibe veszik...A rendörségünk pedig ugyanakkor papokat tart fogva szentbeszédeik miatt és védtelen polgárok internálására rendezkedik be...Titeket pedig, Kedves Híveink, felszólítunk, hogy fontoljátok meg szavainkat, s a választás alkalmával adjátok szavazatotokat arra a jelöltre, aki az erkölcsi tisztaság, a jog, az igazság és a rend érdekében fog síkra szállani s képes lesz küzdeni e jelenlegi szomorú állapotok visszaélései ellen. Ne rettenjetek meg a gonoszság fiainak fenyegetéseitöl. Könnyebb egyszeri fenyegetést kiállani s elszenvedni, mint rálépni arra az útra, ahová meggondolatlan s lelkiismeretlen emberek csábítani akarják a magyarságot. Az eröszak és a zsarnokság annál nagyobb lesz, minél kevesebb ellenállásra talál...Ne feledjük a súlyos figyelmeztetéseket, ne feledjük és vonjuk le a következtetéseket. Magyar édesapa, magyar katolikus édesanya, aki felelösséget érez gyermekei lelki tisztasága, földi és örök boldogsága iránt, nem habozhat a választások elött. Csak olyan jelöltre adhatja szavazatát, aki emberileg szólva kezességet nyújt, hogy ilyen világ, ilyen szellemiség, ilyen eltévelygések többé nem ismétlödnek a magyar földön. Amen".

A Hercegprímás következetesen szembeszállt a felvidéki magyarsággal szembeni szovjet-csehszlovák, összehangolt, és Budapeströl gyáván támogatott eljárásokkal szemben is. A határon túli magyarság elárulását a mai napig láthatjuk a hazai kormányzat ügynökei részéröl.

A Magyar Püspöki Kar 1948 nov. 3.-án a "felbecsülhetetlen apostoli munkáért hálás köszönetét fejezte ki Öeminenciájának. Ugyanakkor annál nagyobb megütközéssel és szomorúsággal látja a katolikus hívek tömegeivel együtt azokat a méltatlan támadásokat, amelyek öt különösen a sajtóban, rádióban, gyüléseken rendszeresen érik. Amikor a Magyar Püspöki Kar a vallási és szabadságjogok nevében is felemeli szavát a támadások ellen, biztosítja Öeminenciáját bizalmáról, együttérzéséröl az Egyház a Haza és a magyar népünk ügyéért folytatott munkájában teljes egységben összeforrva vele azonosítja magát".

A Magyar Hercegprímás Levele, amelyet letétben hagyott, letartóztatása pillanatában vált idöszerüvé. Akkor írta ezt a levelet, amikor látta, hogy titkárát Dr. Zakar Andrást valami vegyszerrel kezelték a börtönben és amikor kiengedték, tánclépéseket lejtve járt és állandóan nevetett. Ezt Dr. Zakar András nekem személyesen többször kihangsúlyozta. A Hercegprímás kézirata az utolsó üzenet volt a püspöki karnak. Ez a zseniális négy mondat üzenet a mai napig.

1. Nem vettem részt semmiféle összeesküvésben.
2. Nem mondok le érseki tisztemröl.
3. Nincs vallanivalóm és semmit sem írok alá.
4. Ha mégis megtenném, az csak az emberi test gyengeségének következménye s azt eleve semmisnek nyilvánítom.

Az elsö pont nyilván arra a szovjet vádra vonatkozik, hogy a Hercegprímásnak a nyugati szövetségesekkel kapcsolata volt. Valóban, a nyugat öt tekintette a magyar államfönek, mert Truman és Churchill tisztában voltak a Történelmi Magyar Alkotmánnyal. A szovjetek kiszorításának Közép-Európából és ezért a Hercegprímás támogatásának kérdése a nyugat szempontjából kulcskérdés volt. Mint szuverén államfönek, a Hercegprímásnak joga volt bárkivel tárgyalni az ország függetlenségéröl. Ebben a tekintetben pontosan annyi joga volt, mint bármelyik megkoronázott magyart királynak.
A második pontban pontosan megvédi az elsö pontban foglalt tényeket, illetve a Magyar Történelmi Alkotmányból következö államföként Magyarországon betöltött helyét. A Hercegprímási tisztségtöl pedig a pápa sem foszthatta meg. Mint szuverén államfönek, neki semmi tárgyalnia valója a szovjet belügyesekkel és az AVH-val nem volt, ez áll a harmadik pontban.

A mai hazai rendszer azzal foglalkozik, hogy még a föld kincseit is idegeneknek adja és pl. a magyar föld kincseit, pl. földgázt az ö szélhámosságaik miatt, egyelöre, idegenektöl kell méreg drágán megvenni. Magyarok százai fagynak meg, milliók nyomorognak. Mindent megadóztatnak, ami repül, úszik és jár, Caligula a véres kezü császár nyomán haladva. Idegeneké lett a sok haszonnal termelő magyar gyár. A Rákosi utód hazai gyülöletrezsim a határon túli magyarok megtagadására biztatott idegen cégektöl kapott párt, illetve állami, adójövedelmekböl, pénzekböl. A sérelmeket fölsorolni is képtelenség. Azért történik mindez, mert nem vagyunk következetesek. Nem a tudatlanság, kishitüség, az árulók útját kell járni. Igen, azt tanítják, hogy ezt kell csinálni. De ezek az Ö iskoláik, az Ö ujságjaik, az Ö médiájuk! A Rákosiutód liberálbolsevikoké.

És mégis, van kiút. A Hercegprímás megmutatta az utat, amikor minden eröszakkal szemben hajthatatlan maradt.

"Szent István népe vagytok. Az Ö nemzetnevelö tanításán a magyar nemzedéksorok magyar folytatását szaporítsátok", Budapest, 1948. szept. 1. Aláírás: Mindszenty József s.k. bíboros hercegprímás, esztergomi érsek.

A Hercegprímás a magyar nemzet ösi alkotmánya értelmében a neki adott jogon, idejében megvétózta a gyülöletrezsimet. Vétózzuk meg mi is. Minden Nap a Napnak minden Órájában! Mi magyarok a magyar föld öslakói, bennszülöttei. Ez a magyar feltámadás kezdete!

Geönczeöl Gyula
Cleveland, Felvidék,
2OO9. január 17.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: adójövedelmekböl, rabszolgaságának, gyülöletrezsimet, megszüntetésének, szövetségesekkel, függetlenségéröl, leghivatottabbak, protogyurcsányi, együttérzéséröl, jelentkezéséröl, népszuverenitás, lelkiismeretlen, hercegprímásnak, fenyegetéseitöl, kiskönyvtárában, magyarországgal, öeminenciájának, összeesküvésben, szélhámosságaik, idöszerüségének, következetesek, leghatalmasabb, kihangsúlyozta, szabadságjogok, köztársaságnak, miniszterelnök, gyülöletrezsim, meggondolatlan, megsemmisítése, szentbeszédeik, igazságosságot, magyarországon, kiszorításának, hadmozdulatait, kezdeményezést, önállóságunkat, magyarság határozott, magyarok által, magyaroktól venni, világiak hevesen, templomok magyar, tiltakozásban való, magyar ellenesség, közép- európai, idegenek közülünk, szerzö Insbruckban, kiadványban találhatók, társadalom atomizálását, tömegek védelmére, bolseviki terv, politikai életben, magyar romokon, Hercegprímás Vétója, ÁLLAPOTAINK IGAZI GYÖKEREI, Szent Imre, Kovách Aladár, Archivum Hungaricum, Mindszenty Per Árnyékában, Mindszenty József Hercegprímás, SEMMIT SEM AD FEL, TÖRTÉNELMI ÖRÖKSÉGBÖL, Történelmi Alkotmányból, Eckhardt Tibort Sztálin, Miniszterelnök Úr, Mindszenty József, Varga Bélának, VARGA BÉLÁNAK, NEMZETI FÖTANÁCS TAGJA, Nemzeti Fötanácsi Úrnak, Miniszterelnök Úrhoz, Mélyen Tisztelt Kanonok Úr, Nemzetgyülési Képviselö Úr, Varga Béla, Fötisztelendö Kanonok Úr, Képviselö Úr, Kedves Híveink, Magyar Püspöki Kar, Magyar Hercegprímás Levele, Zakar Andrást, Zakar András, Történelmi Magyar Alkotmánnyal, Magyar Történelmi Alkotmányból, Szent István, Minden Nap, Geönczeöl Gyula,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Gábor Dénes gondolata  A Gömb  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  A végzet az  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Jó éjszakát  Föld napja április 22  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Szép estét kedves látogatóimna...  Különös!  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A Föld napja  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Búzaszentelés  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pillangó  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Messziről jött ember  Esti kép  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent György nap  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Pillangó  Rögtön puha Mézes Krémes  Messziről jött ember  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Becsüld meg azt amid van,...  Paul David Tripp Április 25  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Palóc Grand Canyon  Ünnepelj csak  Bella István: Zsoltár  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Beney Zsuzsa  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ... 
Bejegyzés Címkék
magyarság határozott, magyarok által, magyaroktól venni, világiak hevesen, templomok magyar, tiltakozásban való, magyar ellenesség, közép- európai, idegenek közülünk, szerzö Insbruckban, kiadványban találhatók, társadalom atomizálását, tömegek védelmére, bolseviki terv, politikai életben, magyar romokon, megtört Magyarországgal, orosz hatalom, népszuverenitás elvét, ezeréves állam, történelmi tudat, legföbb feladatok, történelmi Magyarország, ezeréves TÖRTÉNELMI, ezeréves államgondolat, hatalom valóságos, moszkvai csoport, kormány élére, szovjeteknek megfelelő, királyság fenntartásának, következö átiratot, terv ellen, közel jövöben, köztársaság behozatalát, ezeréves magyar, magyar prímások, mellékelt kevél, idöszerü kérdésekben, jelentös fordulónál, király öfelségétöl, király oldalán, dolog természete, másik gondolat, álláspontot foglalta, legrövidebb idön, válasz Varga, következöket jegyzem, államforma kérdésében, világiak kezdeményezésének, elvekért való, párt magával, ember értékéröl, lelkiismereti szabadságról, újabb terror, igazi demokrácia, lelkiismereti szabadságot, szülök jogait, munkásnak szabad, munka rabszolgaságának, földosztásnál pártpolitika, alapvetö jogokat, társadalom leghatalmasabb, igazságosságot semmibe, rendörségünk pedig, választás alkalmával, erkölcsi tisztaság, rend érdekében, gonoszság fiainak, zsarnokság annál, választások elött, magyar földön, felvidéki magyarsággal, határon túli, hazai kormányzat, katolikus hívek, méltatlan támadásokat, támadások ellen, magyar népünk, utolsó üzenet, püspöki karnak, zseniális négy, emberi test, elsö pont, szovjet vádra, nyugati szövetségesekkel, magyar államfönek, szovjetek kiszorításának, nyugat szempontjából, ország függetlenségéröl, tekintetben pontosan, második pontban, elsö pontban, szovjet belügyesekkel, harmadik pontban, föld kincseit, magyar föld, véres kezü, sérelmeket fölsorolni, árulók útját, magyar nemzedéksorok, magyar nemzet, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4582
  • e Hét: 18812
  • e Hónap: 29923
  • e Év: 183419
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.